Cooper Webb saknas fortfarande när den nionde rundan av Monster Energy AMA körs i Toronto, Kanada, till helgen. Davi Millsaps ska dock vara tillbaka, enligt vad han själv meddelade på Instagram tidigare i veckan. 

450–rookien Cooper Webb hade en tuff inledning på årets säsong och fick det inte alls att stämma. I den femte tävlingen i Oakland slog han dock till med en pallplats, som trea, innan en punktering stoppade honom i Arlington. Efter en krasch tävlingen senare har Webb missat de två senaste 450–finalerna, och Yamaha–föraren kommer inte till start heller i Toronto. Orsaken är en skadad axel.

Weston Peick, Ken Roczen och Colton Aeck är långtidsskadade, Tommy Hahn försökte i Atlanta men tvingades bryta tävlingen och tog efteråt beslutet att avsluta såväl säsongen som karriären.

En som ser ut att vara tillbaka till Toronto är Davi Millsaps. Millsaps var mellan nia och femma i säsongens sju första finaler, men missade finalen i Atlanta senast efter att ha varit omkull på träning och tvingats bryta på grund av en ond handled. På sin Instagram tidigare i veckan sa KTM–föraren dock att räknade med start till helgen.

 

Såhär kommer banan se ut på den stora arenan i Toronto.

 

I 250 Öst missar såväl Benny Bloss som Chase Sexton resten av säsongen på grund av skador. Bloss kraschade redan i premiären i Minneapolis, slog axeln ur led och ådrog sig en fraktur i överarmen. Sexton proffsdebuterade senast i Atlanta när han var tillbaka från dubbla handledsbrott, men rookien försvann direkt när han kraschade på träning och bröt lårbenet.

Christian Craig ska dock vara tillbaka efter att ha kraschat i sitt heatrace senast och tvingats utgå på grund av hjärnskakning.

Tävlingen börjar 18.00 svensk tid, med träning och tidskval. Heatrace, semifinaler och finaler följer ni från midnatt.