Cooper Webb är tillbaka. Cameron McAdoos debut för Geico Honda dröjer. Och vad vi hört ska det inte vara några problem med Fredrik Norén efter kraschen senast. Här är våra reflektioner och det senaste inför den tolfte rundan av Monster Energy AMA Supercross i Detroit. 

 

 

• Ryan Dungeys försprång till Eli Tomac är nu nere i tolv poäng. Skulle Tomac fortsätta sin svit på raka segrar kommer han vara ikapp eller förbi med åtminstone två tävlingar kvar att köra. Tomac har krympt avståndet med hälften under bara två tävlingar, där allt har gått hans väg. Men kan nerverna börja spela in för Kawasaki–föraren nu, när han känner att han är nära? Ett misstag och Dungey kommer hugga direkt på möjligheten att dryga ut igen.

 

Kan Dungey slå tillbaka? Mästaren har bara två segrar under säsongens elva tävlingar. Foto: Cudby/KTM

 

• Där bakom är det bara Cole Seely som inte bommat helt i något race. Som sämst sexa, men å andra sidan bara två pallplatser. Marvin Musquin hade sina två tävlingar med sjukdom, Jason Anderson hade sin avstängning i A2 och sitt bottennapp i Toronto, Davi Millsaps sin skada i Atlanta, Blake Baggett sin tunga säsongsinledning och Chad Reed… ja, han har blivit en jojo.

• Förra årets 250 West–mästare Cooper Webb är tillbaka i Detroit efter att ha missat fem tävlingar med en axelskada. Kraschen orsakade ingen fraktur och axeln gick inte ur led, men smällen var ändå så pass hård att den höll honom borta från cykeln i över en månad. Webb har en pallplats från de sex tävlingar han kört och är 13:e man i sammandraget.

 

Cooper Webb är tillbaka. Foto: Yamaha

 

• Förra årets 250 East–mästare Malcolm Stewart har bara varit topp–10 två gånger sedan han årsdebuterade i Anaheim 2 – en nionde plats i Arlington och en tionde i Minneapolis. Sedan dess har resultaten bara blivit sämre och sämre. Borde vi inte kunna förvänta oss mer av lillebror Stewart, privatchaufför eller inte?

• Dean Wilson snittade 9.25 poäng i de fyra tävlingarna han körde som privatchaufför på en Yamaha YZ450F. Sedan han skrev på för Husqvarna och istället satte sig på en FC 450, identisk med den KTM SX–F han körde tidigare, har det blivit 11.1 poäng i snitt under sju tävlingar. Ingen gigantisk förbättring alltså, även om det är bättre.

 

Dean Wilsons förbättring är blygsam sedan han skrev på för Husqvarna. Foto: Cudby/Husqvarna

 

• Jimmy Albertson kraschade tufft i Daytona och är borta, liksom Ken Roczen, Weston Peick och Colton Aeck sedan tidigare.

• Zach Osborne tog säsongens tredje seger senast och drygade ut avståndet ner igen. Samtidigt som Adam Cianciarulo var helgens stora förlorare när han tappade de nio poäng han tog på Osborne i Daytona. Ingen missade väl heller ”fighterna” mellan Osborne och AC på träningen, som resulterade i ett skadat knä för Kawasaki–föraren. Oklart hur mycket han påverkas av det.

 

Adam Cianciarulo skadade knäet efter en incident med Zach Osborne senast. Foto: Kawasaki

 

• Dylan Ferrandis fortsätter att blanda och ge, men kan han bara undvika de ständigt kommande skadorna nu så kommer han få räknas som en av favoriterna både till utomhusmästerskapet i sommar och nästa års 250–serie.

• Både Fredrik Norén och teamkompisen Jesse Wentland försvann från Indianapolis efter sena krascher och fick nöja sig med en poäng i kolumnen. Tillika bådas sämsta resultat för säsongen. Såväl svensken som amerikanen ska dock vara redo för helgen. I sammandraget är Norén 15:e med 31 inkörda poäng, 15 från en plats topp–10.

• Cameron McAdoos debut för sitt nya team Geico Honda låter vänta på sig efter att rookiens handskada inte är helt läkt ännu. Sedan tidigare är också RJ Hampshire, Colt Nichols, Chase Sexton, Benny Bloss, Matt Bisceglia och Nick Gaines borta från 250 East–mästerskapet.

 

Fredrik Norén kraschade sent i Indianapolis och gjorde säsongens resultatmässigt sämsta tävling.