Den gångna helgen avslutades SM i motocross på VM-anläggningen i Uddevalla och det blev stor succé för Suzuki.

Suzukiförarna svarade för fina framgångar i Uddevalla, från vänster står silvermedaljören i MX1 Marcus "Mackan" Norlén, årets Rookie och tolva i MX2 Pontus Jönsson, sjuan i MX2 Eddie Hjortmarker, bronsmedaljör i MX2 Jesper Jönsson och svenske mästaren i MX1 Tom Söderström. Foto: Jonas Hagren/Race

Tre förstaplatser, en andra- och en tredjeplats samlade Suzukiförarna på sig under SM-finalen och totalt blev det ett guld, ett silver och två brons när alla poäng summerades. Dessutom utsågs Suzukiföraren Pontus Jönsson till Årets Rookie inom svensk motocross.

– Jag som inte ens visst om jag kunde köra motocross överhuvudtaget i år. I februari/mars kunde jag inte ens promenera utan att bli andfådd, säger 15-årige Pontus Jönsson som på försäsongen hade en hjärtsjukdom.

Det var i MX1-klassen som Suzuki tillskansade sig guldmedaljen och detta via storfavoriten Tom Söderström. Hans resultat i SM 2011 talar för sig själv 1-1-1-2-1-2-1-3-1-1. Hans märkeskollega Marcus Norlén blev totaltvåa i mästerskapet vilket gav Suzuki full pott i klassen. Bronsmedaljerna körde Jesper Jönsson och Frida Östlunds till sig i MX2- respektive tjejklassen.

Suzuki är ett av världens ledande motorcykelmärken med ett modellprogram från lätta motorcyklar upp till tunga cruisers och sportmotorcyklar. Det japanska varumärket har 80 års erfarenhet av fordonstillverkning och tillverkar ungefär 4 miljoner motorcyklar årligen. KGK Motor AB är den svenska generalagenten för Suzuki motorcyklar, terränghjulingar och utombordsmotorer. Dessutom är företaget svensk generalagent för AMT, Beneteau, Capelli, Sea Star och Suzumar båtar, Zero elmotorcyklar, GasGas enduro och trialmotorcyklar samt Arctic Cat snöskotrar och terränghjulingar. KGK Motor AB har 26 anställda och omsätter ca 350 miljoner kr. Huvudkontoret finns i Sollentuna, Stockholm. www.suzukimc.se.