Det blev inga svenska framskjutna placeringar när det kördes supercross i Finland i helgen. På fredagen blev Rasmus Sjöberg tia och på lördagen blev det samma resultat för Tom Söderström.

Tom Söderström gjorde tävlingsdebut för Battery Energy Drink/Ocean Recycling Honda, men fick efter strul nöja sig med en tiondeplats på lördagen.

– På fredagen hade jag tekniska problem och i dagens final kraschade en jävla massa framför mig. Så det gick inget vidare, sa en besviken Tom på lördagskvällen.
Banan i Helsingfors var så blöt och mjuk, då han haft materialet utomhus och man fick korta ner programmet. Det skulle även ha körts freestyle, men den förste som hoppade blev skadad. När han landade sögs hojen ner i banan och det blev tvärstopp, han fick en stenhård kompression i ryggen och då ställde man in.
Tom vann sitt kvalheat på fredagen, men i semin och sista chansen hade han maskinproblem. Rasmus vann sin uppsamling och körde riktigt starkt i sin semi och blev trea. Calle Aspegren var sjua i semin fick samma placering i sista chansen. Belgaren Jürgen Wybo vann finalen före fransoserna Florent Richier och Fabian Izoird. Bäste nordbo blev finländaren Joonas Heinonen, medan Rasmus som sagt blev tia.
På lördagen blev Tom sjua i sitt kval, men kom tvåa bakom Rasmus i uppsamlingsheatet. I den andra uppsamlingen blev Rikard Hansson tvåa. Calle var ende som gick direkt till semifinal och blev sexa, men fem gick till final och sjua blev Rikard. I andra semin körde Tom bra och blev fyra, medan Rasmus vurpade och klämde en arm och bröt tävlingen.
I sista chansen togs starten av svensk-amerikanen Dean Ferris, som bröt på fredagen, men kraschade på första varvet och bröt. Calle körde bra och var uppe som tvåa när han hoppade för långt och vurpade. Han slutade nia medan Rikard körde säkert och blev femma. Så var det då finalen och på första varvet kraschade tre man framför Tom, så han körde in i dem och missade chansen till bra resultat. Det blev trippel Frankrike genom Michael Musquin före Khounsith Vongsana och Izoird, medan dansken Kasper Lynggaard kom sjua och Tom tia.