Nu börjar det röra på sig ordentligt när det gäller Johan Westermarks VM-team JWR Yamaha Racing. Det är nu klart att belgaren Kevin Strijbos och ryssen Vsevolod Brylyakov är med i MXGP, kvar i teamet som sponsor är det svenska 24MX.

Johan startade för några år sedan JWR Yamaha och tog i år hem MX1-guldet med Filip ”Fillibang” Bengtsson. Holländaren Nick Kouwenberg slutade femma i MX2, efter att ha blivit skadad mot slutet av serien.

Men nu kliver Johan upp ett trappsteg och bildar VM-team med suport av Yamaha och 24MX. Den 33-årige Kevin Strijbos har varit en kändis sedan 1999, då han vann tidernas första 80-VM. Han började i 125-VM 2001 och har sedan dess varit en topp förare, vissa säsonger har dock förstörts av skador.

– Det ska bli riktigt kul att komma med i JWR Yamaha Racing team. Det är ett ungt dynamiskt team och jag kommer att hjälpa dem med min erfarenhet. Jag ser också fram emot att köra Yamaha 450F, som jag hört mycket positivt om, det verkar som cirkeln sluts då jag VM-debuterade på Yamaha 2001. Jag avslutar på Yamaha och ska göra mitt bästa för att få toppresultat nästa år, förklarar Kevin Strijbos.

Vsevolod Brylyakov är inte lika känd, men har fått flera säsonger förstörda av skador. Han kommer att debutera i MXGP och ska köra de europeiska deltävlingarna samt Kina. Precis som Strijbos ska han också delta i de svenska mästerskapen, fast i MX2 medan Strijbos kör MX1.

– Detta är ett stort steg för JWR Yamaha Racing, att delta i 17 VM-deltävlingar 2019. Jag kan inte tänka mig en bättre förare att jobba med än Strijbos i detta läget, han kommer att betyda mycket. Jag ser också fram emot att jobba med Vsevolod, som vi kan vänta oss mycket av. Detta hade inte varit möjligt utan det fina stöd jag får av 24MX och Yamaha, säger Johan Westermark.