Det är nu klart att Kawasaki Motors Sverige, med förre VM-stjärnan Jocke Karlsson som spindeln i nätet, gör en storsatsning på motocross och knyter bland annat upp Nyköpings Kim Lindström från MXStar Yamaha till Team Green Kawasaki.

Kim Lindström går till Team Green 2012, här leder han i Vingåker före Fredrik Karlsson, Fredrik Schelin och blivande vinnaren Sebastian Lorenz.

– Vi kommer att lägga upp ribban till 2012 och ha ett MX-team direkt från Kawasaki huset på sex förare, två i vardera SM-klass. Vår tanke är att synas mer på flera fronter och stärka vårt varumärke. Att ha ett rejält SM-team är bra för alla som kommer underifrån och kan ha som en målsättning att ta sig dit. De flesta förarna kommer att vara knutna till en återförsäljare, men vi har själva knutit upp många leverantörer. I MXGirls kommer vi att ha Sandra Adriansson och Linda Andersson, I MX2 blir det norske Remi Nyegaard och Alex Eriksson,  i MX1 Kim Lindström och amerikanen Brandon Brady. Vi kommer även att ha kvar Kevin Olsen i enduro och via Tias i Malung även 85-föraren Stefan Olsson. Detta ska bli riktigt roligt och jag ser verkligen med tillförsikt fram emot 2012 års säsong, berättar Jocke Karlsson.

Kim Lindström var på plats i Vingåker och körde årets andra deltävling i Kattcupen och ledde båda heaten när han tvingades bryta.
– Ja, det är nu klart att jag ska åka Kawasaki i Team Green och det är ett stort steg framåt. Jag har stortrivts hos MXStar Yamaha och det känns lite vemodigt att lämna Tomas Persson och gänget, men detta öppnar större möjligheter för mig. Fokus nästa år ligger på MX1-SM och så många tävlingar i Holland som möjligt, jag kommer att köra MX3-VM i Valkenswaard och sedan får vi se hur det blir framöver. Det känns som en riktig nytändning det här, säger Kim Lindström.

Vinnaren kvar hos MXStar
Segraren av elitklassen i Vingåker, Sebastian Lorenz, kommer att stanna kvar hos MXStar Yamaha och köra MX1 nästa år. Sebastian åkte 450 redan i Vingåker och blev tvåa bakom Husqvarnas Fredrik Karlsson i första heatet. Sebastian låg även tvåa bakom Fredrik i andra heatet, då Husqvarnaföraren tvingades bryta.
– Ja helt plötsligt var jag i ledningen och kunde vinna både heatet och tävlingen. Det kändes rätt direkt för mig att åka 450, jag har känt mig för stor för 250. Men nu gäller det att träna ordentligt under vintern så jag orkar ligga på nästa år, menade en alltid lika glad Sebastian Lorenz.
Totaltvåa i Vingåker blev nu Järvaföraren Patrik Johansson, som ska satsa rejält det kommande året och se hur långt han kan gå. Junioren Philip Borgvall, också han från Järva MK, gjorde två starka körningar och blev totaltrea efter två fjärdeplatser. Linköpings Timmy Wernersson blev totalfyra följd av Tobias Karlsson Karlskoga-Degerfors MK och Örebros Martin Bäckström.