Monster Energy Dixon Racing Teams Steve Dixon har för första gången uttalat sig om sitt nyförvärv Tommy Searle. Dessutom kommenterar han Max Anstie, och det faktum att den trefaldige GP–vinnaren i MX2 från året inte stannar med teamet 2016.

Efter mer än två decennier med Yamaha gör Steve Dixon 2016 sitt andra år med Kawasaki–backning. Och då blir det förare i såväl MXGP som MX2–klassen, där ryssen Vsevolod Brylyakov tar Max Ansties plats.

Tommy Searles karriär har inte blivit vad den var tänkt att bli sedan 26–åringen för tre år sedan tog steget upp i stora klassen. Den mest segerrika britten på 2000–talet har dragits med skador de två senaste säsongerna och inte lyckats förbättra den sjätteplats han tog under debutåret.

Men när Searle nu är tillbaka på grönt (med fabriksfjädring från KYB) tror Dixon att det kan bli ändring på det.

– Alla toppförarna är snabba, det handlar bara om hur du kan få ut det bästa av dem, säger Dixon angående sin landsmans chanser och fortsätter:
– Jag är säker på att vi kan få upp Tommy på pallen. Du går inte från att vinna heat mot Jeffrey Herlings 2012 till att inte veta hur du ska styra en 450. Det handlar inte om det. Saker och ting har inte gått hans väg men mer än något annat har det handlat om skador. Nu börjar vi om från noll, men vi vet att han är en snabb och smidig förare. Vårt jobb är att få honom att känna sig säker, vi behöver absolut inte lära honom köra motorcykel. Vi ska bygga en cykel som passar honom, som han känner sig trygg på och som han kan köra fort på. Det är vad vi är kända för, och det var därför han ville komma.

Teamet var nästan på väg att blanda sig i MX2–guldstriden med Max Anstie i år, när britten under andra halvan av säsongen vann åtta av tio heat från tävlingen i Kegums till och med sista europeiska racet i holländska Assen. Tre GP–segrar och en andraplats blev det under perioden.

Men Anstie hade redan tagit ett tidigt beslut att lämna Dixon Racing till 2016. Istället ger han Husqvarna chansen att leverera en sista VM–hoj i MX2–klassen, innan britten till 2017 faller för ålderssträcket.

 

Max Anstie lämnar Steve Dixon och Kawasaki för Husqvarna Factory. Foto: Ray Archer
Max Anstie lämnar Steve Dixon och Kawasaki för Husqvarna Factory. Foto: Ray Archer

 

– Vi har byggt upp en bra relation med Max under två år nu genom vårt arbete, men beslutet att gå till Husqvarna tog han tidigt och innan han började leverera riktigt bra resultat under andra halvan av säsongen, berättar Dixon.

– Max menar att full fabrikssupport är enda sättet för honom att ha en chans att köra hem VM–titeln. Men jag tycker han visade redan i år att vi, utan krascherna, skulle kunnat knipa guldet. Det är inga hard feelings alls mellan oss, men jag tycker det är jättesynd att han valde lämna. Med Tommy kunde det ha blivit ett riktigt dream team till 2016. Jag önskar Max all lycka i framtiden och hoppas att han kan få ut allt det som hans talang har möjlighet att ge honom, det har han ännu inte fått anser jag. I mina ögon är han uppe där med Martin och Herlings på 250–hojen, den kalibern håller han. Jag tror att vi öppnade ögonen på honom och fick en del bra resultat med oss av det, och jag tror att han kommer ta med sig lite av det där till sitt nästa team.

(Källa: Adam Wheeler, On–Track Off–Road)