Sveriges världsstjärna i motocross, Alvin Östlund, svarade för två bra heat i italienska Malagrotta. Det var i de öppna italienska mästerskapen som Alvin blev sjua i MX2-heatet, medan han blev 14e i elitheatet som fjärde MX2-förare.

Malagrotta, som ligger strax utanför Rom, körde andra deltävlingen i fint väder ända fram till sista heatet när regnet kom. Det var tre svenskar med denna gång, förutom Alvin i MX2 körde Jonathan Bengtsson MX1 och Arvid Lüning i 125. För Alvins del började med att han var elva efter första varvet, körde snabbt upp sig till sjua men sedan höll sig ställningarna loppet ut.
– Jag kom bra iväg som trea-fyra, men så vurpade en kille framför och jag fastnade där. När jag kom upp som sjua gick det inte att komma om någon mer och ingen annan gjorde heller någon omkörning de sju sista varven, berättar Alvin.
Spanjoren Jorge Prado tog starten före belgaren Julien Lieber och när Parado gjorde en miss tog Lieber över och vann. Prado tappade även hemmaföraren Michele Cervellin, medan holländaren Brian Bogers blev fyra före bulgaren Petar Petrov, fransosen Benoit Patruel och Östlund.
Antonio Cairoli ledde från start till mål i MX1 och vann före belgaren Jeremy van Horebeek,  världsmästaren Tim Gajser, fransosen Febvre, ryssen Evgeny Bobryshev och holländaren Gleen Coldenhoff. Efter ett dåligt tidskval, kom Jonathan hyggligt i väg och svarade för ett kanonheat som 14e på den stehårda banan.

Jonathan Bengtsson imponerar i italienska mästerskapen, där han ligger 13e i MX1 och 23a i Elit-mästerskapet-
Jonathan Bengtsson imponerar i italienska mästerskapen, där han ligger 13e i MX1 och 23a i Elit-mästerskapet-

I elitklassen, där de 20 bästa från varje klass körde, kom Alvin iväg som sexa-sjua. Han tappade dock flera 450-åkare och varvade första gången som 14e, sedan följde många tuffa dueller och gick i mål som 14e.
– Jag tycker själv att jag körde bättre i superfinalen och tycker att jag fick två fina körningar inför resten av säsongen. Nästa helg kör vi i franska Lacapelle Marival, säger Alvin ligger fyra i MX2-mästerskapen och åtta i elit-mästerskapet.
Jonathan jobbade på hela elitheatet och blev 27a i mål.
– Jag var sist iväg och efter ett rejält misstag var jag ännu mer sist. Men jag gav inte upp utan passerade åtta förare och blev 27a. Två vurpade bort sig och Lieber ställde inte upp. Jag ligger helt i fas med min plan och ska vara i toppform när holländska och belgiska börjar, berättar Jonathan.
Cairoli tog starten men kraschade på andra varvet och började om som femma. för att ta sig upp och vinna loppet före Van Horebeek, Febvre, Coldenhoff, Gajser och Bobryshev.
Race har inte nått Arvid efter tävlingen men den svenske Yamahföraren var åtta i första heatet och 14e i det andra. Detta innebar att Arvid blev totalelva och efter två deltävlingar ligger han tolva i 125.