Vid årets nionde VM-deltävling i franska Ernée tog Kemea Yamahas Alvin Östlund en fin sjätteplats i MX2-kvalet. Med en åttondeplats i 250-EM ligger nu Ken Bengtsson trea och i 125-EM ligger Isak Gifting åtta.

Efter en bra start var Alvin åtta några varv innan han passerade amerikanen Thomas Covington. Strax därpå tog han sig även förbi hemmaföraren David Herbreteau och blev sexa i kvalet, vilket är årsbästa i kvalplacering.
CEC Husqvarnas Anton Gole körde mycket fint upp sig till elva, men tappade till 15e på sista varvet efter ett misstag. Lettlands Pauls Jonass vann kvalet före hemmasonen Benoit Paturel och belgaren Julien Lieber.
I 250-EM gjorde Ken en kanonstart och var ut bland de främsta, ett tag var han trea men på grund av sviterna efter Uppsalakraschen tappade han ner till slutlig åtta. Detta räcker för att han just nu ska ligga trea i mästerskapet.

Kevin Horgmo tog sin första seger i ett EM-heat när han vann 125 i Ernée. Foto: Ray Archer
Kevin Horgmo tog sin första seger i ett EM-heat när han vann 125 i Ernée. Foto: Ray Archer

I 125-EM fick vi glädjande se vår norske vän Kevin Horgmo vinna sitt första EM-heat. Han tog starten men bromsade stopp och var nere som fyra, men tog vara på de andras misstag och vann.
– Jag tänkte att det är bara att jobba på, de andra kommer säkert också att göra misstag, kommenterade Kevin efteråt.
Isak låg i början sexa men tappade två förare och blev åtta, vilket ger honom just nu åttondeplatsen i mästerskapet. Det blev en EM-poäng till genom Rasmus Håkansson som blev 20e. Filip Olsson låg som bäst 19e, men bröt efter tio varv. Viking Lindström gick från botten till 26a i mål.
Tim Edberg låg 18e i början och var snart uppe som 16e, när han tappade kontrollen och flög in i en vall.
– Jag var snurrig i några varv och stod upp under några varv. Men det var tråkigt att det inte blev några poäng men bra att jag inte slog i tummen, sa Tim som blev 30e.
Genom sin seger ligger Horgmo endast tre poäng bakom ledaren Brian Stubbart Moreau just nu. Danske Mikkel Haarup körde starkt upp sig från startkrasch till 14e och ligger fyra just nu. I morgon är det nya spännande race och vi ber att få återkomma.