SM-veckan i motocross fortsatte på onsdagen med tre SM-klasser och Race Magazine Cup. Det avslutande heatet i 125 U17 blev det alla bästa, så det måste betecknas som succé.
Efter de dramatsika tävlingarna under lördagen och söndagen, gick det mesta programenligt på tisdagen och onsdagen. I Race Magazine Cup 85G blev det två klara vinster för Varbergs Bernt Mellström, följd av Eksjös Viggo Rehn och MX Stockholms Arvid Modin.
I 65-klassen var det kamp mellan danske Lucas Bruhn och Lidköpingsgrabben Teddy Jondell, Lucas vann första heatet före Teddy. Men i det andra tog Teddy starten och drog ifrån de övriga totalt, Lucas körde upp sig till tvåa i mål. Det blev en jublande Teddy som tog hem totalsegern före Lucas och Uppsalas Liam Åkerlund som var trea i båda.

Teddy Jondell vann den tredje deltävlingen i 65-mästerskapet.
Teddy Jondell vann den tredje deltävlingen i 65-mästerskapet.

I 85-klassen bjöd Upplands Väsbys Anton Nagy på en stor uppvisning, när han passerade Järvas startsnabbe Viking Lindström och vann första heatet. Från en sämre start körde 150-åkande Tim Edberg upp sig till trea i mål före Varbergs Emil Jönrup och SMK Dalas Axel Semb.
I andra heatet tog Anton starten före Viking, som dock vurpade i andra svängen och Emil körde in i honom. De två fick börja om från botten men körde suveränt och blev fyra respektive femma i mål. Anton gick mot en säker seger och till slut kunde Tim lägga beslag på andraplatsen före Axel.
Totalsegern gick naturligtvis till Anton före Tim och Viking, med sitt personbästa blev Axel totalfyra före Emil och Landskronas Axel Gustafsson.

Anton Nagy vann båda 85-loppen i Tomelilla och leder SM.
Anton Nagy vann båda 85-loppen i Tomelilla och leder SM.

Sin vana trogen tog noske Kevin Horgmo starten i det första 125-heatet och höll hela vägen in i mål. Det blev tajt bakom honom och efter mycket fin racing tog Danne Karlsson andraplatsen före ”Musse” Andersson, David Kadestam, Eric Englund och Christian Simonsson.
Horgmo tog starten även i andra före ”Musse” och Åsätras Loke Callemo. Men Danne såg riktigt het ut och gick omgående upp och jagade Kevin. Danne gjorde ett par attacker redan i början, som den skicklige Kevin parerade. Men så på sjunde varvet gick Danne om och Kevin hängde på och det blev en formidabel jakt som pågick ända in i mål.
Båda förarna fick problem med varvade men Danne klarade dem bäst, men så fort Kevin kom om jagade han blixsnabbt ikapp ledaren. Men Danne höll hela vägen och detta var första gången som någon tagit segern från Kevin i år. Han bommade även ett heat i Tibro, men då på grund av vurpor.
Fantastisk racing, så man glömde bort de övriga. Men ”Musse” blev trea före David. Stefan Olsson, som skadade sig dagen efter Västerås-SM, var tillbaka och blev femma i detta heatet före Christian. Genom segern blev Danne totalvinnare, vilket kändes bra efter maskinproblemen i Västerås.
Kevin är lika stor som förare när han blir tvåa och han är ett föredömme på alla sätt, i såväl körning som medtävlare. ”Musse” blev åter totaltrea före David, Christian och Stefan.

Kevin Horgmo tog starten i andra 125-heatet, men fick ge sig för Danne Karlsson (692). Totaltrea blev "Musse" Andersson (213).
Kevin Horgmo tog starten i andra 125-heatet, men fick ge sig för Danne Karlsson (692). Totaltrea blev ”Musse” Andersson (213).