Varbergs MK står som värd för helgens SM-deltävling i motocross och klasserna gäller denna gång även som nordiska mästerskapen. Vi kan vänta oss spännande lopp och på söndagen kommer vi även att hylla den nydligen bortgångne Håkan ”Carla” Carlqvist.

Varje klass kommer att ha sin egen topp-fajt och den mest spännande kan komma i MX2, mellan Getinge MKs Anton Gole och holländaren Nick Kouwenberg. Vi kan komma att få samma dramatik som i Uppsala, när Nick jagade tätt bakom Anton i tre heat.
Spännande fajt kommer även i tjejklassen, där det varje gång står mellan Mälarös MCKs Emelie Dahl och nordirländskan Natalie Kane. Halmstadstjejen Sandra Karlsson kan komma att blanda sig i toppstriden, då hennes formkurva visar uppåt.
I MX1 är det fler om budet men huvudkonkurrenter är den danske SM-ledaren Nikolaj Larsen och Getinge MKs Ken Bengtsson. Men två heta kandidater är även Sösdala MKs Pontus Jönsson och MK Tranans Oskar Olsson som är inställda på kamp.
Topp-fajten kan mycket väl komma i den spektakulära 125 U17, där Sveriges främsta ungdomar gör upp. Storfavorit är SMK Dalas Isak Gifting, som bröt årets första SM-heat i Borås men sedan radat upp sju raka segrar. Men han väntas få tufft motstånd av främst hemmaföraren Filip Olsson och MK Orions Viking Lindström.
En annan hemmaförare är den 14-årige Emil Jönrup, som gjort flera uppmärksammade lopp och ligger femma i SM-serien. För första gången i årets SM får vi även se Huskvarnas Tim Edberg, som trots sin unga ålder är fabriksförare för Yamaha och ingår i ett franskt team med huvudinriktning på kontinentala tävlingar.
Så missa nu inte chansen att få se topp-motocross på anrika Annebergsbanan hos Varbergs MK, som för övrigt fyller 90 år som klubb. Direkt efter nationalsången på söndagsförmiddagen kommer det bland annat att hållas en tyst minut för Håkan ”Carla” Carlqvist, som själv tävlade framgångsrikt på Annebergsbanan.