Inte mindre än 28 motocrossförare slipade formen idag inför helgen SM-tävlingar, i en landslagträning i Hökensås under ledning av Calle Aspegren och Calle Sjöö.

Det var 35 förare som var inbjudna till lägret och av dem kom 28, vilket är bra med tanke på hur det varit vid andra landslagsläger. Det blev en tuff dag med många pass, efter en kort fri träning blev det ett långt heat. Mitt på dagen var det tre x tre varv intervall och avslutningsvis teknik.

Tyvärr drabbades lägret av en skada när den unga Felicia Loo bröt ett nyckelben. Förutom Felicia var även tjejrerna Emelie Dahl, Ida Djärf Björklund, Sandra Karlsson och Sanna Kvarnström med. I gruppen upp till 21 år deltog Anton Gole, Anton Lundgren, Casper Lindholm, Jimmy Wicksell, Jonatan Mattsson, Niklas Pettersson, Rasmus ”Musse” Andersson och Wille Andersson.

Av de lovande yngre SM-förarna återfanns Isak Gifting, Christian Simonsson, Emil Berggren, Alex Pettersson, Adam Einarsson, Adam Fridlund, Arvid Lüning, Jeff Oxelmark, Jesper Hultman, Martin Holm, Tim Edberg, Viking Lindström, Viktor Fahlén och Viktor Hargen Ekengren.

De båda superengagerande tränarna delade upp förarna i två grupper, efter deras kvalitéer och sedan var det full fart. När den ena gruppen tränade, kunde de andra vila, äta och meka. Lägret började 09.00 och avslutades 16.00. En förare som imponerade var Wille Andersson, som på en lånad 350 var otroligt snabbt i starterna men i helgens SM i Finspång återfinns han troligen på sin 250.

– Det var ett riktigt bra läger med mycket körning och teknik, kommenterade Anton Gole efteråt.

Anton Gole är en av favoriterna till MX2-SM i Finspång.
Anton Gole är en av favoriterna till MX2-SM i Finspång.

 

Det blir ovissa och spännande tävlingar i Finspång, I MX1 går striden vidare mellan ledande Jesper Jönsson och danske Nikolaj Larsen. Jesper skadade sig vid Sprint-SM och började körträna i helgen som gick.

I MX2-SM är det norske Even Heibye som leder före Anton Gole men i förra veckan fick Even en hjärnskakning och vi får se hur han mår. Här får vi inte glömma Anton Lundgren, Pontus Jönsson och Ken Bengtsson.

I MX-Girls leder Nordirländskan Natalie Kane och är storfavorit även till segern i Finspång, tuffaste motståndet kommer troligen från norskan Thea Johansen. Ett av sveriges hopp, Carro Berglund, tvingades tacka nej till Hökensåslägret på grund av sjukdom.

I den alltid lika roliga 125-serien kommer det troligen att stå mellan klubbkompisarna i SMK Dala, Isak Gifting och Stefan Olsson men se även upp för Tim Edberg, Martin Holm med flera.