SM-premiären i motocross körs i Tibro, men första dagen blev inte vad alla hoppats på. Upprepade skador och stora förseningar gjorde att man beslöt att avbryta lördagens tävlingar. Tillståndet för den mest skadade, Karlstads Christian Simonsson vet vi inte just nu men återkommer om detta.

Det första heaten för MX-Girls inleddes också med en krasch, där bland annat Carro Berglund och Sandra Karlsson var kvar. De tog sig dock upp och slutade tia respektive tova. Nordirländskan Natalie Kane dominerade loppet från strax efter start till mål, starten togs dock av danskan Mathea Selebö.
Som väntat var den bästa fajten mellan Hondas Frida Östlund och Yamahas Emelie Dahl, båda tjejerna tvingades slänga sina glasögon i det ymniga snöfallet. Mot slutet hann inte Frida byta spår när en varvad vurpade och därmed tappade hon både Emelie och norskan Thea Johansen.
Det var i första 125 U17-heatet som Christians svåra olycka inträffade, då ledde Stefan Olsson klart före Isak Gifting när loppet självklart bröts. Vid omstarten tog Isak ledningen med Stefan tätt bakom, men så inträffade en krasch till. Funktionärer och sjukvårdspersonal tyckte att flera andra misskötte sig vid olycksplatsen och fann för gott att bryta heatet, då det körts så länge att det räknades. Därmed avbröt man också hela tävlingen, då en del förare påstod att banan var farlig. Vi lär dock få återkomma till detta.