Fredrik Norén, Team MXHeaven Honda, gjorde åter en suverän tävling vid en fjärde deltävlingen i US-Nationals, i Budds Creek när han körde in som 14e i andra heatet.

 

Fredrik och hans teamkompis Calle Aspegren hade det tuffare att kvala in i dag. Sammanlagt var Calle 25a och Fredrik först som 38a. Men när första heatet gick iväg kom Fredrik skapligt ut och varade första gången som 23a. Han pendlade sedan mellan 23a och 24a, men när en toppförare kraschade och Fredrik tog två man kunde han bli 21a. I det andra heatet gjorde Fredrik en ännu bättre start och varvade första gången som 16e och gick snabbt upp till 14e, där han låg loppet ut.

– I dag var de stabilaste körningarna jag gjort hittills, i första heatet bromsade jag stopp en gång. I andra heatet flöt allt på men jag är besviken över att jag kvalade så dåligt. I första heatet hade jag 38e startplats men i andra var jag 21a och ställde mig till vänster om om startboxen. Jag är säker på att jag kan göra bättre resultat om jag kvalar bättre och utnyttjar det med en bra start. Det var i alla fall skönt att göra ett heat utan misstag, menar Fredrik Norén som ser fram emot nästa tävling i Lakewood där han körde lag-VM i fjol.

Calle kraschade på träningen och ådrog sig en fraktur i handen och med tanke på det måste man verkligen vara imponerad över hans placeringar, 28a respektive 25a. Dessa två svenska grabbar bryter inte eller avstår heat, med annat än att de är tvungna. De påminner om hur svenska crossförare var förr.