Den 15-årige Yamahaföraren Tim Edberg debuterade i de franska mästerskapen i Romagne med en sjätteplats i andra heatet, det första tvingades han dock bryta. Tim berättar själv om tävlingen.

– Detta var min första tävling i Frankrike, men den andra i mästerskapet. Jag var lite nervös över hur jag skulle klara av denna spåriga hårdbana. Men mitt team MJC Yamaha gav de bästa förutsättningarna man kan ge till en 15-årig grabb som mig. Tidskvalet var ok men det tog en stund innan jag kom överens med att upp- och nerförsbackar, jag blev sjua i min grupp. I kvalheatet gjorde jag en bra start och min YZ125a är helt fantastiskt bra. Jag var uppe som tvåa i flera varv men slutade som fyra.
– Jag var bra med även i första heatet men pressades ut i startsvängen och var tia-elva, men körde snabbt upp mig till sexa. Tyvärr tvingades jag bryta på åttonde varvet med tekniska problem. När starten skulle gå för andra heatet hoppade holeshoten ur och gaffel var helt upprätt istället för komprimerad. Jag kom iväg som 13e och försökte behålla lugnet men ändå ligga på. Jag kom starkt de sista varven och blev sexa i mål, berättar Tim, Edberg.

Banan i Romagne är en "riktig" crossbana som kräver mer av förarna än att bara gasa.
Banan i Romagne är en ”riktig” crossbana som kräver mer av förarna än att bara gasa.

– Tim gjorde ett starkt jobb vid sin första tävling i Frankrike. Han förbättrade sina resultat och varvtider under hela helgen. Så vi är riktigt optimistiska inför de kommande tävlingarna, komenterade MJC Yamahas teamchef Loic Le Foll.