Alvin Östlund vann båda EM-heaten i Lommel och tog EM-bronset.
Alvin Östlund vann båda EM-heaten i Lommel och tog EM-bronset.

Det blev två svenska EM-medaljer i motocross, när mästerskapen avslutades i belgiska Lommel. Alvin Östlund vann även dagens 125-heat och tog EM-silvret. I 150-EM tog Albin Larsen så många poäng att han knep bronset.

Alvin gjorde en bra start och var ut som tvåa, tappade snabbt två man men körde upp sig till tvåa innan andra varvet. Det var lättländaren Thomas Sileka som tog starten och han fajtades med Alvin om ledningen i flera varv, innan den svenske Yamahaföraren tog full kontroll på femte varvet. Efter en fantastisk körning tog Alvin segern med 13 sekunder före ryssen Ivan Baranov, men den lille taiwanesen Brian Hsu imponerade i sanden och blev trea. Wille Andersson gjorde en sämre start och var 26a efter första varvet, men svarade för en suverän uppkörning och blev åtta. Alvin blev totalsegrare i denna tävlingen och det var underbart att åter få höra ”du gamla du fria” på en internationell crosstävling. Hsu blev totaltvåa före holländaren Bas Vaessen. Hsu blev Europamästare, 16 poäng före Alvin och bronset gick till holländaren Davy Pootjes som åter skadade sig i tisdags.
Det blev en strulig da med många vurpor för svenskarna i 150-EM, men Svenljungas Albin Larsen höll ihop det och blev åtta i båda heaten. Därmed utökade han avståndet till fyran och tog bronset med 23 poäng före finländaren Matias Murto. Britten Albie Wilkie blev mästare med två poäng före finländaren Jere Haavisto. Max Erlandsson slutade som tia i mästerskapet och Filip Olsson blev 13e. Filip kraschade dock vådligt och kördes till sjukhus, varfirån vi inte fått någon rapport. Den fjärde svensken, Tim Edberg, kraschade i tisdags och skadade armen.