Den ”halvsvenske” australiern Dean Ferris är tvungen att ge upp säsongen och VM-satsningen, sedan han genomgått operation för att laga högra axeln.

Australiern Dean Ferris missar Uddevalla-VM och resten av säsongen på grund av sin axelskada.

Dean Ferris har ingått i det finska VM-teamet ICE 1Racing, men började året med en skada. När han kom tillbaka började det gå allt bättre och poängen började rulla in. Men så vurpade han i Frankrikes-GP och slog höger axel ur led och han tvingades vara åskådare i Portugal och Belgien. Därmed missar han Sveriges Grand Prix i Uddevalla, han hade sett fram emot att komma till Sverige och kanske träffa släkt eftersom hans mamma är svenska.
– Det är ett tufft beslut att fatta, men det är lika gott att åtgärda skadan nu. Jag är ju fortfarande ung och har många fina år framför mig. Motocross är en så krävande sport och man måste var 100 procent i form för att köra MX1-VM, säger Dean Ferris.
– Trotts att Dean är ”rookie” är han enormt proffsig och hans beslut är moget. Ju snabbare skadan fixas, ju snabbare kan jan komma tillbaka. Vi önskar honom en snabb återkomst till motocrossvärlden, kommenterade teamchefen för ICE1Racing Kari Tiainen.