Det blev en tuff start på den Amerikanska säsongen och det gick inte lika bra som jag hade förväntat mig.

Sara Petterssons Munn Racing KTM vid AMA-premiären.

Helgen började med att vi fick problem när vi skulle checka in på flygplasten. De sa att det var något fel men ingen kunde säga vad som egentligen var fel så vi skickades runt till massa olika ställen och till slut missade vi vårt plan. Vi fick en standby biljett till ett plan som gick fyra timmar senare och som tur var fick vi åka med där. Vi var framme på banan vid tre, kollade runt lite och gick ett varv runt banan sedan åkte vi till hotellet.
Lördag morgon och jag var taggad för race. På vår första träning var banan helt slät och det var jättekul att köra. Det var första gången jag körde min race hoj och den gick riktigt bra, jag är väldigt nöjd med den. Andra träningen var banan betydligt svårare och jag hade dålig planering och fick inget fritt varv så slutade som sjua i kvalet.
I första heatet gjorde jag ett grymt utsläpp och var klart först av grinden men gjorde något precis när jag kom av grinden så jag tappre och var runt femma i första svängen. Fick inte alls till min körning i början av heatet men under de sista varven började jag köra mer aggressivt och på sista varvet körde jag cirka tio snabbare än vad jag gjorde i början av heatet. Jag hade även näst snabbast varvtid av alla. Det känns bra att veta att jag har farten för att kunna vara med och dra där framme, men det gäller att kunna plocka fram det när det gäller också.
Jag slutade som besviken åtta i första heatet, cirka tre tiondelar från sjundeplatsen. Jag laddade om till sista heatet och jag var beredd att ge allt jag hade. Jag var 3-4 i starten men sedan fick jag inte alls till körningen.
Körde stelt och kantigt och stressade upp mig för att jag inte fick det att funka och då blev det bara sämre så jag blev nia i andra heatet vilket gav mig en total åttonde plats.
Banan blev riktigt sönderkörd, jag tror det var den tuffaste banan jag någonsin kört på. Som sagt är jag besviken med helgen men jag tar med mig min varvtid i första heatet samt mina starter som var bättre än de brukar och lämnar resten bakom mig.
Nästa tävling är i High Point om tre veckor. Fram tills dess blir det mycket hårdbane träning då det är en riktig hårdbana.
Tack till alla i Munn Racing KTM och min brorsa som har varit ett grymt bra stöd i helgen!