Den gångna lördagen var det åter svenska framgångar i REM-serien på Glen Helen i södra Kalifornien, bäst gick det för MXHeavens Rickard Sandberg som vann 450 Pro.

MXHeaven Hondas Rickard Sandberg totalsegrade i 450 Pro sedan han blivit trea i första heatet bakom Kawasakiföraren Matas Inda ochHondas Fredrik Norén, som blev indragen i en startkrasch men körde upp sig till tvåa. I andra heatet kraschade Norén själv och Sandberg tog över ledningen, medan Inda blev trea och detta resulterade i att Sandberg vann före Inda och Hondas Robert Lind blev trea före Broc Shoemaker och Billy Lea.
I 250 Novice var två unga svenskar med, kusinerna Mathias Augustsson från Vargön och Marcus Hansson från Vänersborg. Mathias körde in som tvåa i båda heaten bakom Cameron Reitzel, medan Marcus blev fyra efter en tredje- och en fjärdeplats. Lars ”Amerika-Lasse” Larsson blev trea i +60 Expert, efter att ha varit tvåa i första och trea i andra. Därmed blev han slagen av Motocross Action Magazines egne Jody Weisel, som tog de omvända resultaten. Vann båda loppen gjorde en herre vid namn Ray Pisarski.
Viktor Björklund var inte med på Glen Helen utan åkte TWMX Race series på Pala och var i storform. På sin 250 Suzuki vann han båda heaten i 250 Pro, men fick det lite tuffare i Open Pro på sin 250. Viktor körde in som fyra i första heatet och blev stark tvåa i det andra, vilket kändes riktigt skönt efter några jobbiga veckor. Det började med att han fick ett stenskott på ögonbrynet och fick sy några stygn, sedan kraschade han i en tävling och slog i handen. Men efter några dagar kunde han börja träna igen och har testat lite olika gaffelkronor och styren.
– Jag fastnade för Pro Circuits gaffelkrona, den passade min körning direkt, berättar Viktor som nu även skrivit kontrakt med Race Tech i USA.
– Det känns jättebra att jag har samma fina uppbackning här som hemma med Kumlins Motor, menar Viktor Björklund.