Nu är det klart, amerikanen Ryan Hughes kommer till årets första SM–deltävlingen i motocross i Vissefjärda den 1 maj. Nu får de svenska stjärnorna kämpa hårt för att slå amerikanen, som är en hälso- och motocross förebild över hela världen. Ryan är beredd att kämpa hårt för att vinna deltävlingen i Vissefjärda.

RYAN HUGHES TILL VISSEFJÄRDA, 1 MAJ

Vissefjärda Crossklubb har under en längre tid kämpat hårt för att få Ryan Hughes till den första SM–deltävlingen. Förra gången som Ryan var i Sverige och tävlade var i den första SM – deltävlingen 2005, även då i Vissefjärda, den gången slutade det med seger för Ryan. Han visade då vilken talang han var och fortfarande är. Vid den tävlingen kom det 7 500 åskådare och det var en fantasisk folkfest i strålande solsken. Nu tror klubben att det ska komma ännu mer publik. Ordförande Carl-Erik Övgård berättar att när Ryan fick frågan om han ville komma över till Sverige och köra SM–deltävlingen i Vissefjärda så tackade han spontant ja.
För en vecka sedan meddelade han att han var tvungen att avstå eftersom han har ett hektiskt schema hemma i USA på hans motocrosskola med personer som står på kö för att få komma och träna för honom. Så det var länge oklart om Ryan överhuvudtaget skulle kunna hitta en lucka i schemat och ha möjlighet att komma till Vissefjärda. Men igår lämnade Ryan beskedet att han har lyckats med att stuva om i schemat, så nu är det helt klart att Ryan kommer till Vissefjärda och Sverige.
Ryan vill utöka sin träningsverksamhet utanför Kalifornien och som han säger ”lära svenska förare att åter bli en stornation inom motocrossen”. Därför kommer han (tillsammans med Vissefjärda Crossklubb) att anordna tre dagars träningsläger i Rövaredalen (måndag – onsdag veckan efter tävlingen) för svenska förare.
Vissefjärda CK och Ryan kommer att håll en presskonferens fredagen den 29/4 2011i klubbstugan i Röveredalen, där Ryan kommer att berätta mer om sina förväntningar inför helgens tävlingar.