Kalmargrabben Robert Lind, tävlande för Västerås MK, bröt båtbenet i foten och missar resten av säsongen.

Efter att ha blivit tolva i första heatet var Robert Lind med starkt som sexa under nio varv i andra heatet i MX1-SM i Tomelilla.

Robert låg sexa i andra heatet vid MX1-SM i Tomelilla under nio varv. Men så gick han på en sten och fick en bakstutts vid de små platåerna längst upp. Han slog runt framlänges och fick hojen på underbenet.

Robert undersökte sig senare på kvällen och man konstaterade  en kraftig blödning. Men läkarna ringde på måndagen och ville att titta närmare på skadan och i dag var Robert där och fick ett jobbigt besked.

– Båtbenet i foten är av och jag blev gipsad, och inte nog med det. Gipset ska sitta på till den 15 december, vilket känns helt otroligt. Jag kunde till och med stödja lite på foten i dag, så jag var inställd på att köra i Uddevalla. Det känns riktigt surt att missa Uddevalla när det gått kanonbra i höst. Nu blir det en tung rehabilitering, berättade Robert Lind.

Tidningen Race trycktes i dag och kommer i morgon ut till prenumeranterna. Vi berättar där om Roberts skada men idag har läget förändrats. Morgondagens numer av Race har mer om SM i Tomelilla, stort reportage om MXHeaven i USA och mycket annat.