Motocrossteamet Ricci Husqvarna kommer att bantas ner efter Frankrikes GP, något som teamet ännu inte har gått ut med officiellt. Svenske Anton Lundgren kommer dock att bli kvar.

Det är bristen på resultat och ekonomi som är anledningen till att teamet bantas. En förare har redan fått lämna och det blir fler efter Frankrikes GP.
– Det är lite spänt i teamet just nu, men det är klart att jag blir kvar. Det verkar som om vi kommer att fortsätta fast i betydligt mindre skala, säger svenske Anton Lundgren.
I spanska Talavera började det inte riktigt bra för Anton, som kraschade på den fria träningen. Han hämmades av kraschen under tidskvalet och satte 23e tid av de 28 som startade. I MXGP satte Hondas Filip ”Fillibang” Bengtsson 21e tid av de 25 som startade.
Flest antal startande var det i 250-EM, där Sverige hade fyra med. Bäst gick det för Yamahas Alvin Östlund som var femma i A-gruppen, med KTMs Ken Bengtsson som tova. I B-gruppen blev Hondas Anton Gole åtta, med den norske Kawasakiföraren Magne Klingsheim som nia.
Mafi Yamahas Carl Bengtsson provade efter sin skada och blev 26a i gruppen. Carl valde sedan att inte starta i sista chansen, där fjolårets 125-mästare Brian Hsu vann.