Hejsan alla crossvänner

"The Old Swede" Lars "Amerika-Lasse" Larsson är nu tillbaka i staterna och rapporterar om vad som händer i södra Kalifornien. "Lasse" har tävlat varje år sedan 1958, bilden är dock från motionsserien i Enköping 2011.

Oj Oj, jag trodde jag var helt slut ” som artist” efter lertävlingarna i år där hemma. Det som var så roligt när man var yngre var en riktig pina i år, åldern börjar ta ut sin rätt?
Att då byta Rimbo’s nollgradiga väder och samma dag landa i 35 gradiga San Diego var ju en viss skillnad ! Och att efter några träningar på Palaraceway få stiga på Octobercrossen (warm-up för nästa helgs MTA Vet VM på Glenn Helen) var ju som att hamna i en annan värld. Känslan att få ”fösa i femman” i starten up mot Talladega svängen kan jag inte beskriva, önskar ni alla finge uppleva detta!
Ni som är intresserade kan ju kolla www.motocrossactionmag.com och läsa om det hela under rubriken REM Glen Helen.
Nu gäller det att ”ladda” till VM’et nästa helg, har ingen koll på vad som blir svenskt deltagande men säkerligen dyker det upp lite gubbar, tråkigt nog så fastnade familjen Oxelmark i husbyggen och var tvungna att ”kliva av”. Pappa Jan-Einar som just fyllt 60 bast borde ju haft chansen att ”bärga” en VM titel till Sverige!
Övrigt ”news” från södra Californien: Filip Thuresson fick sig en riktig genomkörare igår utav Ryan Huhges i konsten att åka supercross! Filip var lyrisk och tyckte han fick lära sig en hel del (whoppisarna lär nu sitta där dom ska) men till priset att dekalerna på sidoplåtarna blir utslitna efter varje race.
Han åker nu hem för att kliva på dom tyska supercrossarna för att sedan återvända hit för AMA’s västkust serie. Good Luck och hoppas han i det nya året sällar sig till den exclusiva skara som kvalar in till en final (Mats ”Lappen” Nilsson är ensam om den bedriften).
Viktor Björklund har just börjat sin träning inför nästa säsong, idag var det tredje passet och nu med lite ”extra grejer” på KTM:en, skall bli kul att höra hur det fungerade. Nu hoppas jag bara, och detta är en högst personlig önskan, att han provar på att åka några supercrossar i januari, det är han mogen för i min mening.

Bästa hälsningar,
amerikalasse