”It never rains in southern California…” Yeah right. Race tog tydligen med sig det svenska vädret över Atlanten. Och vad skulle vi annars göra när resan gick till Husqvarnas nordamerikanska högkvarter och en mediaträff med Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team. 

Husqvarnas succé sedan den första årsmodellen cyklar tillverkade i Österrike kom ut på marknaden kan knappast ha undgått någon. Inte heller hur märket tagit till vara på, vårdat och hyllat sin rika svenska historia.

Husqvarnas amerikanska historia är också rik och välfylld. Och på många sätt går den hand i hand med den svenska över 60–,70– och en bit in på 80–talet. Men sedan märket såldes från Sverige till Italien försvann motorcyklarna nästan från marknaden här borta. Glädjen hos många att man nu är tillbaka på allvar är stor.

I dagarna tre är Race, tillsammans med ett gäng journalister från hela världen, på plats i södra Kalifornien för att titta närmare på Huskys uppsving i USA och i kommande nummer av tidningen kommer vi kunna berätta mer om amerikanernas kärlek till det svenskfödda märket. Vi har träffat bland annat den nordamerikanska chefen Jon–Erik Burleson och legendaren Mark Blackwell som är tillbaka på Husqvarna.

På Cahuilla under gårdagen fick vi också chans att se Rockstar Energy Husqvarna Factory Team träna inför morgondagens andra runda av Nationals på Glen Helen, innan vi på kvällen satt ner med bland andra Jason Anderson och Christophe Pourcel för intervjuer som också kommer i tidningen så småningom.

Redan i nästa nummer av tidningen, som når prenumeranter i nästa vecka, kommer ni kunna läsa ett större reportage från helgens tävling på Glen Helen.