Pontus Jönsson följde upp gårdagens 14e plats med att bli sjua i dagens heat i 250-EM, i samband med VM- och EM-tävlingarna i lettländska Kegums. Det blev också poäng för Jesper Jönsson och Eddie Hjortmarker.

Det blev fina framgångar för Pontus och Jesper Jönsson idag, då de blev sjua respektive 14e vid EM-heatet i Lettland.

Morgonens EM-heat började med att Pontus var cirka tia i starten, Jesper 20e och Eddie 21a. Efter första varvet var Pontus nia, Jesper 18e och Eddie 21a, halvvägs in i loppet vurpade Eddie men kom tillbaka och blev 20e. Jesper svarade för en bra uppkörning och blev 14e, vilket gav sju poäng. Pontus krigade med schweizaren Jeremy Seewer, som ligger trea i mästerskapet. De bytte plats några gånger men till slut fick schweizaren en lucka på Pontus, som dock gjorde ett mycket starkt lopp och blev sjua.
– Detta känns hur bra som helst, skitkul. Jag hade en bra fajt med Seewer som har tagit Harri Kullas plats i fabriks Suzukiteamet. Det märks att en sådan här placering betyder något för Joel Smets kom fram och snackade och Harry Everts gjorde tummen upp. Det känns jättekul helt enkelt, berättade Pontus strax efter målgång.
Danske Stefan K. Olsen gjorde åter en imponerande körning och blev tvåa bakom britten Mel Pocock. Holländaren Mike Kras blev åter trea före slovenen Tim Gajser och med landsmannen Brian Bogers som femma. Sedan kom Seewer och Pontus, medan finske Teemu Lethinen blev 18e och norske Kim Jarva 26a.
Pontus blev totalnia i deltävlingen, medan Jesper blev 19e och Eddie 25a. Pontus klättrade upp till 14e plats i EM-tabellen men kommer inte att köra nästa deltävling i Ryssland.