Den otursförföljde motocrosstalangen Pontus Jönsson kommer definitivt att missa årets SM-premiär, sedan han drabbats av hjärtmuskelinflammation.

Den 18-årige Sösdalaföraren har tidigare opererats för hjärtfel, men detta har ingenting med det att göra. Nu har han fått ett virus genom inandning och inte genom oaktsamhet vid förkylning.
– Vi hade tränat stenhårt hela helgen och allt kändes suveränt fint. Men på söndagskvällen fick jag ett tryck över bröstet och vi åkte in och kollade det direkt. Där konstaterades att jag fått en hjärtmuskelinflammation och måste vila i minst två månader. Det kom ju som ett slag i ansiktet nu när jag var riktigt på gång och kände mig mycket konditionsstark, berättar Pontus.
Tanken var att han redan nu till helgen skulle ha kört årets första deltävling i de öppna holländska mästerskapen, tillsammans med sin bror Jesper. Men nu har Pontus tvingats lämna återbud till de två första holländska och måste även ge upp tanken på SM-premiären i Tibro den 2-3 maj. Exakt när Pontus kommer tillbaka är svårt att säga, han måste vara extra försiktig med hjärtat på grund av hans tidigare besvär. Men vi alla hoppas att han snabbt blir frisk igen för svensk motocross behöver Pontus Jönsson.