Sösdala MKs Husqvarnaförare Pontus Jönsson tog en välförtjänt femteplats i första 250-heatet, när motocross-VM/EM fortsatte i Uddevalla. Tia blev KTMs Ken Bengtsson medan Alvin Östlund kraschade på första varvet och tvingades i depån.

Alvin var bra med i starten och låg femma när han kraschade, gick i depå och sedan ut igen. Först hade Alvin topp-tider men de försämrades och han nådde 27e plats innan heatet var slut. Ken råkade också ut för något på första varvet och började om som 18e, med mycket fin körning tog han sig i mål som tia.

Alvin Östlund (161) var bra med i starten men kraschade på första varvet.
Alvin Östlund (161) var bra med i starten men kraschade på första varvet.

Men Pontus var dagens svensk genom att vara sjua efter första varvet och bli femma i mål. Detta var endast den fjärde tävlingen för Pontus i år, sedan han i vintras drabbades av hjärtmuskelinflamation.
EM-ledande holländaren Nick Kouwenberg kraschade i ledningen och slutade fyra, bakom belgaren Damon Graulus som vann före fransosen Maxime Desprey och tyske Brian Hsu. Vår norske vän Lasse Christoffersen gjorde ett kanonheatet och blev åtta, medan landsmannen Henrik Wahl blev 19e och Anton Gole slutade 21a och utan poäng.

Ken Bengtsson gjorde en stark uppkörning och blev tia i mål.
Ken Bengtsson gjorde en stark uppkörning och blev tia i mål.