Fredrik Norén, Team MXHeaven Honda, hade en tuff tävling vid den femte deltävlingen i US-Nationals, i Lakewood men körde in som 18e i andra heatet.

Calle Aspegren kraschade redan på första varvet och hade kört färdigt för dagen.

– De hade gjort om i uppgången till en trippel och jag gjorde ett misstag och hoppade för kort. Jag slog runt framlänges och fick hojen över mig, den träffade mig på skulderbladet. Jag har även fått en lätt hjärnskakning, så just nu känner jag mig inget vidare. Men jag har veckan på mig att se om det går att starta nästa helg, säger Calle förhoppningsfullt.

Fredrik gjorde ett starkt kval och tog totalt 18e tid medan Calle satte 28e, vilket visade att han hade farten denna dag. Fredrik kom iväg som 20e och gick snabbt upp till 16e men gjorde då några misstag och var nere som 25a. Lidköpingsgrabben jobbade dock på och slutade 21a.

I det andra heatet strulade det till sig och han varvade som 30e man. Men redan efter tre varv var han uppe som 21a och på det tionde varvet var han 15e. Men nu kom en del förare ikapp och han tappade Christian Craig, Jake Weimer samt Ricky Dietrich. Det vill säga välmeriterade förare och sedan kom Fredrik som 18e.  Med dessa tre poäng ligger han 22a i mästerskapet med 23 poäng.