Valence International var en typisk vintereuropeisk tävling. Kalla förhållande och en bana nedsölad av regn. Och den franska leran visade sig också bli utmanande för fabriksförarna. Där bland annat Gautier Paulin kom till start.

Team HRC’s kanske största hopp i MXGP i år, fransmannen Gautier Paulin, gjorde sin blott andra start på sin nya CRF450RW när Valence International kördes i helgen. Men även om den individuella segraren från lag–VM i Kegums bara blev totalfemma, och tog det minst sagt försiktigt i de svåra förhållanden som rådde, kunde han samla viktig erfarenhet inför VM–premiären som nu är mindre än två veckor bort.

– Hojen är ny för mig och jag är ny för teamet. Vi behöver såna här förhållanden och jag måste köra i alla olika förhållanden, sa han och fortsatte:
– Det kan hända att vi får det lika tufft under någon VM–deltävling och då blir det ännu mer runt om som spelar in. Det här var träning för mig och inget annat.

Tillsammans med bland andra nya Sporting Manager Jean–Michel Bayle väntas Paulin bygga vidare på den fina avslutningen som HRC hade 2014, när man genom Max Nagl vann Brasiliens GP och var tvåa i avslutningen i Mexiko.

Fransmannen hade innan Valence kört en runda av det öppna italienska mästerskapet där han också vann ett heat, men ska han upprepa succén från förra året när han vann VM–premiären i Qatar så finns det fortfarande endel att jobba på.

Paulins teamkompis, ryssen Evgeny Bobryshev, kommer att köra Starcross International på Mantova till helgen, vilket för många är sista chansen till förberedelse i skarpt läge inför avresa till Qatar tisdag och onsdag nästa vecka.

(Text: Adam Wheeler/Kalle Lundstedt)

Mycket mer inför VM och premiären i Qatar kan ni läsa i nya numret av Race. Där flera profiler inom branschen också tippar hur årets serie kommer sluta. De flesta har med Paulin topp–3 i MXGP.