Idag blev det slutligen officiellt. Gautier Paulin lämnar Kawasaki och tar plats i Hondas Team HRC till säsongen 2015. Till teamet ansluter också gamle världsmästaren Jean–Michel Bayle i rollen som Sporting Manager. 

På EICMA–mässan i Milano idag presenterade Team HRC slutligen sitt MXGP–team till nästa år. Ryssen Evgeny Bobryshev blir kvar och vid sin sida får han fransmannen Gautier Paulin, som därmed lämnar Kawasaki.

– Att bli en del av Honda igen känns fantastiskt. En dröm. Jag började min professionella karriär på Honda och att få komma in i HRC–familjen nu är en härlig känsla. Vi har redan börjat arbetet redan och känslan med CRF450RW är riktigt bra. Det är alltid en utmaning att byta team men jag gillar verkligen människorna jag kommer ha runt mig, sa Paulin i ett pressmeddelande.

Bobryshev i sin tur känner teamet väl och gör nu sin sjätte raka säsong på rött.

– Det blir min tredje säsong i Team HRC och att få chansen igen betyder mycket. Jag känner ännu inte att jag har visat min fulla potential efter ett skadefyllt år senast med mycket otur, sa ryssen.

Som Race Magazine kunde berättade tidigare i somras blir också den gamle världsmästaren och amerikanska mästaren Jean–Michel Bayle en del av Team HRC’s MXGP–satsning till 2015. Bayle, som jobbat inom Honda i många år nu men mer med roadracing än motocross, ansluter som Sporting Manager vid sidan om Roger Harveys roll som General Manager.

– Som motocrossförare körde jag bara Honda. Och i hjärtat är jag Honda. Jag är lycklig över att vara tillbaka och att involveras i teamet. Vi har två riktigt bra förare nästa år som kommer köra för titeln, sa Bayle.

Jean–Michel Bayle är ny Sporting Manager i teamet.
Jean–Michel Bayle är ny Sporting Manager i teamet.