Påskhelgen inleddes med REM-motocross på Glen Helen med en riktig fight! Det ar inte ofta man får se sådant race och dom som stod for denna underhållning var Jeff Alessi (bror med Mike) och svenske Fredrik Norén.

Första heatet (man kör nu 30 minuters heat som uppvärmning till ”the Nationals” i Pro klassen) missade Fredrik lite i starten men var redan på andra varvet ifatt startsnabbe Alessi  och det blev åka av. Jag tror inte det någon gång skilde mer an 30-40 meter men for det mesta ”satt Fredrik på Alessis bakskärm” men kom ej om. Andra heatet var Fredrik med direkt, ut som 2:a bakom Alessi  och attackerade på alla möjliga vis for att ta över ledningen. Detta slutade i en liten marksyning och Fredrik kom farande på en 5:e plats och da trodde alla som såg på att nu var det ”kort” men icke sa nicke. Fredrik satte upp ett riktigt värsting tempo och tog någon sekund per varv och arbetade sig på detta satt återigen ikapp Alessi. På näst sista varvet kom dom nerfor storbacken i en fart som fick oss att tro ”dom stulit hojarna”, Backen slutar i en 180 graders svang och Fredrik chansade på insidan med påföljd av att dom krokade i, Alessi for ut i ytterkanten, Fredriks tappade fotfästet , bägge benen sprattlade i luften, han vingla och for men kom ej om. I mål skilde det en knapp cykellängd till Alessis fordel. Bägge förarna fick stora applåder av alla som tittade på och förarna gjorde ”high five” och skakade hand.

Hur gick det då for resten av svenskarna som var dar? Mycket bra  måste jag säga, Robert Lind tog en 3:e plats efter heatresultaten 4-3 och slog därmed Honda åkande Travis Bell och på 5:e platsen kom Marcus Övgård genom 7-5 i heaten. Tyvärr sa saknades förra helgens segrare Rikard Sandberg, han var hemma och vilade sig da han var lite yr i huvudet efter en träningsvurpa dagen innan vilket var förståndigt. I 250 Intermidiate klassen  kom Kristoffer Palm 2:a slagen av Ryan Surrat (son till förre storåkaren Willy S) och i 250 Novice klassen visade Vänersborgs pojkarna att övning ger färdighet, Mattias Augustsson knep en 4 plats med heat resultaten 4-4 och Marcus Hansson som gjorde ett markprov i första heatet tog sjätte platsen med siffrorna 8-5. Bland gubbarna 60 pluss sa kom undertecknad på tredje plats vilket börjar bli tjatigt da detta var 6:e tävlingen på ”raken” med olika gubbar framfor. Kanske måste börja trana? Bengt ”Viking Volvo” Johansson blev sexa.
På bilden ser vi Jeff Alessi som vann båda heaten före Fredrik Norén. Foto: Motocross Action Magazine

Hoppas ni alla haft en trevlig Påsk helg, basta hälsningar

Lars ”amerika-lasse” Larsson