Vid motocrossens VM- och EM-tävlingar i italienska Mantova var det fyra svenska förare som tog poäng. I 250-EM blev Anton Gole totaltrea, Alvin Östlund tog poäng i MX2-VM, Carro Berglund var tolva i första WMX och Tim Edberg plockade sex poäng i 125-EM.

VM-tävlingen kördes under mycket varma förhållanden och inne i familjen Östlunds buss uppmättes 42 grader i dag.  Alvin är nu fri från handskadan och förkylningen, men båda bidrog till att han inte riktigt orkade.
– Jag är inte nöjd med dagens körning, men gårdagen tiondeplats i kvalet var helt okey. I första heatet var jag ut som 12-13, men tappade några och låg runt 15e mest hela heatet. I andra körde jag som flera andra in i grinden och var dåligt iväg, dessutom tappade jag en minut sedan jag kolliderade och satt i ihop med en kille. Sedan var det bara att kämpa och försöka men jag slutade 22a. Det är svårt att vara på topp i alla tävlingarna, menade Alvin. Eddie Hjoirtmarker bröt efter 14 respektive tre varv i heaten, i MXGP fullföljde Filip ”Fillibang” Bengtsson båda heaten som 23a respektive 28a men låg aldrig på poängplats.
Carro Berglund gjorde sitt bästa VM-heat någonsin när hon blev tolva på lördagen, hon började som 18e och gjorde inga misstag. Men i dag jobbade hon sig upp efter en tidig vurpa och slutade 23a. I 125-EM hade vi tre förare med och bäst lyckades Tim Edberg med en 16e plats i första heatet, efter en vurpa då han låg elva. I andra kom Tim från botten och lyckades ta en poäng. Adam Einarsson var tolva i början av första, men något hände och han fullföljde som 33a. I andra var han med och kämpade om 20e, men slutade 23a. Rasmus Håkansson slutade 21a respektive 26a.
Avslutningsvis svarade Anton Gole för en fenomenal uppkörning i första heatet, efter att ha kört in i vurpade fransmannen Mathys Boisrame när båda var långt fram i startsvängen. Från sist iväg, varvade Anton som 18e efter första varvet och jobbade sig upp till en grym sjätteplats. I andra var han ut som 13-14e och efter några varv bölrjade han avancera och slutade stark fyra, vilktet räckte till årets andra pallplats.
– Det var en stabil körning och orken fanns där, jag kan bara vara nöjd med helgen efter omständigheterna. Jag ligger endast två poäng från fjärdeplatsen i tabellen, så jag ser fram emot de två sista deltävlingarna, menar Anton Gole.