När motocrossens sista stora lagtävling för året körs i helgen, kommer Alvin Östlund åter att köra sin 125-maskin i Coupe L´Avenir i belgiska Baisieux. Hans lagkamrater är Ken Bengtsson på 350 och Carl Bengtsson på 250.

Coupe L´ Avenir har körts sedan 1967 med Europas unga lovande förare, länder som USA och Nya Zeeland har också deltagit några gånger genom åren. Sverige är en av de framgångsrikaste länderna, efter hemmanationen Belgien och Storbritannien. Fem gånger har Sverige vunnit lagtävlingen och individuellt har vi haft tre segrare, Anders Eriksson, Joakim Eliasson och Petri Järvelä.
Sedan ett antal år tillbaka är det MX-gymnasiet i Tibro som utser och skickar lag, i år är det samma lag som ifjol som då blev trea bakom Schweiz och Belgien. För ett par år sedan blev det även en tävling för 85-förare och i fjol vann Sverige. I år åker Viking Lindström, Emil Jönrup och Filip Olsson.
Från och med i år är det även en klass för 65-förare och här har det varit problem med att få ihop ett slagkraftigt lag, eftersom de flesta av årets toppförare redan bytt till 85-maskiner. Lag blir nu Teddy Jondell, Rasmus Moen och Wille Jansson. Coacher är MX-gymnasiets Magnus Hultberg och Espen Blikstad samt Calle Aspegren.