Nu till helgen kommer den svenske motocrossföraren Oskar Olsson att köra motocross-VM i italienska Ottobiano. Skånes-Fagerhultgrabben Oskar kommer inte att köra MX1, utan i MX2 för det italienska teamet IFLY JK Racing Yamaha.

– Det började med att jag skickade ett SMS till Ken Bengtsson i måndags och gratulerade till trippelsegern i Årsunda. Efter några SMS till stod det klart att jag kunde köra MX2-VM i Ottobiano för samma team som Ken kör för. På tisdagen var jag på Svemos träningsläger i Torsvik utanför Jönköping och provkörde Kens 250-maskin. Även om det bara är ett inhopp i ”fel” klass, så är det en chans jag måste ta och jag ser fram emot helgen, säger Oskar Olsson som senast körde MX2-VM i Uddevalla 2012.
Med på träningslägret var även Vimmerbys Even Heibye, som nu är tillbaka på banan efter en omfattande armoperation. Det var vid SM-premiären i Borås, som en arm helt domnade bort och operation fick göras omgående.
– Det är inget fel på konditionen, men det gör fortfarande ont där det största ingreppet gjordes. Men jag hoppas stå på startlinjen i Varbergs-SM den 14-16 juli, berättar Even Heibye.