Det har i dagarna blivit klart att även 18-årige Oskar Olsson från MK Tranan kommer att köra Sveriges Grand Prix i Uddevalla den 1 juli.

Oskar Olsson är klar för MX2-VM i Uddevalla och han kör för Nestaan JM Racing KTM Team.

Oskar Olsson har i flera år haft kontakt med förre belgiske världsmästaren Jacky Martens, som nu ersätter den skadade österrikaren Pascal Rauchenecker i sitt VM-team Nestaan JM Racing Team med Oskar i Uddevalla. Detta innebär att Oskar inte har anmält sig via Svemo och är definitivt klar redan i MX2-klassen. Klara är även Viktor Björklund och Pontus Jönsson, den senare eftersom SM-ledaren Kalle Olsson är skadad. Väntar på svar om de är klara gör Jesper Jönsson och Eddie Hortmarker.
Oskar inledde SM starkt i Vissefjärda med att bli totaltrea, bakom Kalle Olsson och Pontus Jönsson, men sedan har det varit lite ”stolpe ut” för honom i SM. Senast i Ulricehamn satte Oskar hela lördagens snabbaste tid, till och med snabbare än MX1-föraren Filip Thuresson. Sedan i heaten fungerade dock inte fullt ut men efter fyra av sex SM-deltävlingar ligger Oskar sexa och har stora chanser att avancera.
Väl mött i Uddevalla nästa helg, för att heja fram våra svenska förare.