Anton Lundgren blev 17e i andra MX2-heatet och tog fyra nya poäng.
Anton Lundgren blev 17e i andra MX2-heatet och tog fyra nya poäng.

Det blev fyra nya VM-poäng till Anton Lundgren, när årets andra deltävling i motocross.VM avgjordes i Si Racha, Thailand och hans norske teamkompis Magne Klingsheim körde in nio nya poäng. 

Efter Qatar flög hela VM-gänget vidare till Thailand, dock inte tjejerna, och där möttes de av en enorm hetta och hög luftfuktighet. I första MX2-heatet var Anton rätt bra med men hade problem med att inte komma om en konkurrent, när han väl kom om var luckan för stor till de framförvarande. Anton gick i mål som 22a, medan Magne fint blev 17e. I andra heatet var Anton ännu bättre med, men en japan vurpade framför honom och han var näst sist efter första varvet. Men den svenske 17-åringen jobbade på bra och körde upp sig till 17e man i mål, och tog fyra nya poäng. Magne blev 16e och inkasserade därmed nio poäng, 20e och sista poängen gick till fransyskan Livia Lancelot, därmed blev hon första tjej som tagit VM-poäng i MX2-klassen.
Holländaren Jeffrey Herlings tog två nya heatsegrar, medan hans landsman Glenn Coldenhoff blev totaltvåa före brittiske Max Anstie. I MXGP segrade italienaren Antonio Cairoli i båda heaten, totalt följdes han av belgarna Clement Desalle och Jeremy van Horebeek.
Om du vill läsa mer om VM-tävlingarna i Qatar och Thailand, så läs nästa nummer av Race Magazine.