Calle Aspegren och Fredrik Norén, Team MXHeaven Honda, fortsätter att plocka poäng. I Texas blev det åtta poäng för Calle och den fingerskadade Fredrik tog fyra poäng.

 

Årets andra deltävling i US-nationals kördes på Freestone Raceway, utanför Wortham i Texas. I en värme som de svenska 450-grabbarna inte tidigare kört i, svarade de för mycket säkra körningar.

Fredrik, som bröt långfingrat förra lördagen, inledde med att sätta ätande tid i B-gruppens första tidskval. I det andra förbättrade han sig cirka en sekund och var trea.

Calle körde nu i A-gruppen och var 22a respektive 23a, vilket gav den sammanlagda kvalplaceringen  25a. Fredrik var sammanlagt 35a av de 65 förarna som deltog, nämnas kan att svenskarnas italienske teamkompis Elia Zinetti blev 53a och utslagen.

På grund av sina startpositioner började de långt ner men jobbade sig metodiskt upp i fältet i båda heaten. Calle slutade som 17e i båda heaten och sammanlagt 18e, medan Fredrik var 19e i båda och totalt 20e.

Hondas Chad Reed vann båda loppen, medan Yamahas Davi Millsaps imponerade med att bli tvåa före Kawasakis Ryan Villopoto och Suzukis Brett Metcalfe. I 250-klassen blev det sydafrikans seger genom Kawasakis Tyla Rattray före teamkolegan Dean Wilson, samt yamahas Kyle Cunningham.

Mer om tävlingen och de svenska förarna kan ni läsa i nästa nummer av tidningen Race som kommer till prenumeranterna på onsdag.