Det har varit lite tunt under ett par veckor med svensk deltagande vid motocrosstävlingarna i REM-serien på Glen Helen, Kalifornien, sedan flera svenskar lämnat landet. Sist att lämna var Hallstavikstösen Nicole Loginger som åkte för två veckor sedan, med en andra plats i bagaget.
Men denna vecka var det ”andra ljud i skällan”, Stefan Elvins MX Heaven kom med med  Vissefjärdaduon Carl-Erik Övgård och Tingsrydar’n  (men tävlande för Vissefjärda, viktigt) Stefan Adriansson samt Åbågens Håkan Nygren.
Dessa killar visade sig vara riktigt i ”stöten” och Carl-Erik, som nybliven 60 åring, var ofin nog att ställa opp i ”värsting klassen” +60 Expert. Han for iväg direkt och vann första heatet men avslutade tyvärr men en tredjeplats.
”jänkaren” Lyle Sweeter  tog hem det hela med placeringarna 2-2, medan C-E på en 2:a plats. Håkan började dagen med en niondeplats  och följde upp med en fjärde, som blev totalsexa i 50+ Intermidiate. Stefan började i samma klass och åkte in som 2-2, inte dåligt.
Men detta med motocross tycker tydligen dessa ”gossar” om så pass att de inte nöjde sig med en klass, utan man åkte även en andra klass.
Det blev lite pyssel för arrangörerna att få till detta då det kördes sex heat och dom måste ju få lite tid på sig emellan heaten, speciellt då södra Kalifornien bjöd på strålande solsken och där tempen låg på 30-35 grader.

Carl-Erik Övgård återfanns nu i 60+ med goda resultat. Foto: Debbi Tamietti / Dan Alamangos/ mxa
Carl-Erik Övgård återfanns nu i 60+ med goda resultat. Foto: Debbi Tamietti / Dan Alamangos/ mxa

Håkan ställde opp i Open Vet klassen och med 2-1 körde han hem vinsten som följd. C-E åkte samma klass med resultaten 6-2 vilket blev en tredjeplats totalt. Stefan (han  från Tingsryd men tävlande för Vissefjärda) åkte Vet Novice och blev 2-1.
Jag undrar om dom orkade se Supercrossen på kvällen eller om dom somnade framför TV’n som undertecknad gjorde. På tal om undertecknad så hängde jag icke med ”gossarna” utan slutade på sista plats, var det värmen eller kan det vara åldern?
Med i Elvins gäng var även Perra Hasselberg och några andra gubbar, men dom tävlade ej. På frågan varför så var svaret  ”nä inte tränat tillräckligt” etc etc, synd tycker jag för det är ju så kul att åka motorcykel.
En som även lös med sin frånvaro var Jörgen Nilsson som har åtta motionärer hos sig. På fredagen ringde de och förhörde sig om racet och skull ha dykt opp men av detta blev inget. Hela 14 länder deltog i lördagens tävling och jag tror nog killen från Mongoliet hade längsta resvägen hem, bland amerikanarna var två från Hawaii och det är ju även detta en bit hemifrån.
Nästa vecka kör vi på Glen Helens GP-bana, där årets första ”SM” (nationals), körs. Där går det fort så nu laddar vi för att ta några av
60- taggarna.

Lars "Amerika-Lasse" har bytt till Kawasaki, nu på sin 59e raka tävlingssäsong. Foto: Debbi Tamietti / Dan Alamangos/ mxa
Lars ”Amerika-Lasse” har bytt till Kawasaki, nu på sin 59e raka tävlingssäsong. Foto: Debbi Tamietti / Dan Alamangos/ mxa

Bästa hälsningar,
Lars ”Amerikalasse”Larsson