Fredrik Norén, MXHeaven Honda, svarade för sin bästa totalplacering hittills i årets US-nationals, när han blev 15e sammanlagt i Spring Creek utanför Millville i delstaten Minnesota.

I lördagens tidskval blev Fredrik 23a sammanlagt, medan teamkompisen Calle Aspegren blev 42. Calle gjorde en chansning att kvala då han är skadad och det lyckades ändå bra med tanke på förutsättningarna. Han blev som sagt 42a bland de 69 som kvalade.

I det första 450-heatet blev det en startkrasch som Fredrik klarade sig i från och han kunde varva som 16e efter första varvet. Hondaföraren avancerade upp till 14e men blev passerad av Justin Brayton mot slutet, men imponerade med att köra förbi Ricky Dietrich på näst sista varvet och bli 14e i mål. Denna placering gjorde att Norén fick en bättre startposition i andra heatet och var åter bra med som 17e efter första varvet. Lidköpingsgrabben körde upp sig till 15e men tappade Travis Sewell och Nick Wey innan loppet var över. Dessa placeringar gav honom den totala 15e platsen. I den sammanlagda tabellen har nu Fredrik tagit 34 poäng och ligger 23a.