Motocrossföraren Fredrik Norén, som tävlar i USA, gjorde i går en ny fin insats i US-nationals 450-klass. Under svåra väderförhållanden körde han in som nia och åtta i Crawforsville, i delstaten Indiana, det var flera år sedan US-nationals drabbades av så här mycket lera.

Fredrik hade problem på tidskvalet och kom med som siste och 40e man, vilket påverkade hans starter. Efter första varvet i första heatet låg Norén 27a, men tog sig i kaoset upp tio placeringar på andra varvet. Därefter jobbade han sig skickligt upp och slutade som nia,
Ken Roczen tog starten, trots en sladd i kurvan, trog i från resten av fältet och vann  med 36 sekunder. Ryan Dungey missade i startsvängen och körde utanför banan en bit, men var ändå femma efter första varvet. Starkt tog han sig upp till tvåa men fick aldrig kontakt med Roczen. Superskicklige Trey Canard körde in som trea före Eli Tomac, Brett Metcalfe, Matthew Goerke, Chad Reed, Andrew Short och Norén.
I andra heatet kom Norén iväg som siste man men svarade för en hjälteinsats när han körde upp sig i geggan till åtta i mål. Platsen före Dungey, som inte hade något flyt. Canard vann klart före Roczen, Ryan Sipes, Short, Josh Grant, Reed, Weston Peick och Norén.
Roczen vann tävlingen och utökade sitt försprång till Dungey med 20 poäng, Norén tappade en plats i sammandraget, genom att Reed åter körde bra och ligger nu tia med

Fredrik Norén körde riktigt starkt i leran och ligger elva inför avslutningen. Foto Hoppenworld.
Fredrik Norén körde riktigt starkt i leran och ligger elva inför avslutningen.
Foto Hoppenworld.

en poäng före svensken inför avslutningen i Utah.