Fredrik Norén har fått större delen av vintern förstörd på grund av skador och endast kört en av sex tävlingar i Monster Energy AMA Supercross Championship. Nu står det klart att svensken missar resten av säsongen. 

I december var olyckan framme när Fredrik Norén kraschade på träning med en fraktur på nyckelbenet som följd. Efter operation och rehabilitering var han tillbaka till Anaheim 2 men lyckades inte kvala in till de tre kvällsfinalerna.

Veckan efter kom en ny smäll på träning och den här gången var det handleden som tog stryk. Skadan gjorde att svensken har missat de tre senaste tävlingarna i supercrossen och nu står det klart att han också kommer missa resten av säsongen.

I tre videor på sin Instagram–sida meddelar Norén att ett ligament i handleden är trasigt och att han dessutom behöver göra en knäoperation. Rehabiliteringstiden ska enligt honom själv uppgå till sex månader och Norén kommer därmed också missa utomhusmästerskapet, där han tog en total tolfteplats som privatförare i fjol.

Återstår att se om Honda–föraren kan vara tillbaka och i form för att ta en plats i Sveriges Motocross of Nations–lag. Årets tävling körs ju som bekant i USA, på RedBud helgen den 6–7 oktober.

Se Noréns besked nedan: