Det har kommit både positiva och negativa rapporter från USA. Fredrik Norén är klar för Malcom Smith Motorsport, men samtidigt har Filip Thuresson skadat axeln.

Fredrik Norén är enligt sin Manager Leif "Totte" Nilsson klar för Malcom Smith Motorsports - Team Suzuki USA.

Det är Noréns manager Leif ”Totte” Nilsson som rapporterar till Race om att Norén fått en styrning.
– Det är med stor glädje vi kan meddela att 21-årige Fredrik Norén ska köra AMA Nationalserien i Motocross 2013, för Malcom Smith Motorsport – Team Suzuki USA.

Fredriks målsättning är nu att etablera sig i den stenhårda konkurrensen och att bli en toppförare i AMA-serien. Denna satsning har kunnat bli möjlig tack vare det stora stödet från många av Sveriges motocross supporters, berättar Leif ”Totte” Nilsson.
Den första deltävlingen i utomhusmotocrossen för AMA Nationalserien äger rum den 18 maj i Hangtown, Sacramento, Kalifornien och fortsätter enligt följande.
25/5 Thunder Valley, Lakewood, CO
1/6 Tennessee, Bristol, TN
8/6 High Point, Mt. Morris, PA
22/6 Budds Creek, Mechanicsville, MD
29/6 Moto-X 338, Southwick, MA
6/7 Red Bud, Buchanan, MI
20/7 Washougal, WA
27/7 Spring Creek, Millville, MN
10/8 Unadilla, New Berlin, NY
17/8 Utah, Salt Lake City, UT
24/8 Lake Elsinore, CA

Thuresson skadad

Filip Thuresson har slagit vänster axel ur led och det finns risk för operation och därmed borta under minst tre månader.

Som många av er kanske redan vet om så har jag fått problem med min vänstra axel sedan ett litet tag tillbaka, och senast i söndags var den ur led igen. Jag har nu besökt två doktorer/sjukgymnaster här i USA och dom båda rekommenderar en operation på axeln. Detta menas att jag kommer inte kunna köra hoj på ca 3 månader eftersom det tar lång tid att läka efter en sådan operation
Detta känns riktigt tråkigt eftersom denna vintern har jag jobbat hårt med min fysik och nu känns det som om det förvsvinner rätt ut genom fönstret, men jag kommer ju självklart alltid ha bra nytta av en god fysik !
En sak som är väldigt stöttande är jag har pratat med mina huvudsponsorer och dom fortsätter backa upp mig till 100 % så det är riktigt kul ! Vill även säga tack till alla mina vänner och min familj som har hört av sig och bryr sig om mig !
Så nu har jag två veckor kvar här i USA och sedan ska jag hem till Dr. Sten Björnum och se vad han säger och hur vi ska gå till väga med allt.