Den svenska publiken vaknade till slut. När Fredrik Norén tog starten i det tredje heatet och ledde från start till mål förvandlades en ganska avslagen fest till något betydligt bättre. När Norén sedan övertog ledningen också i det fjärde och sista, ja då började det koka så smått på Tele2 Arena. 

Nej, Fredrik Norén vann inte 24MX International Supercross. Men det var ingen tvekan om att det var svensken som hamnade i centrum för kvällen. Först la han sig på exakt samma ställe både i det första och andra Pro–heatet, när han låg med där framme och fightades om platserna topp–3.

 

Norén gladde publiken på Tele2.
Norén gladde publiken på Tele2.

 

Sedan tog han starten i det tredje och ledde från start till mål. Och sedan övertog han ledningen från SM–bekantingen Ricky Renner i det fjärde, och höll totalsegraren Thomas Ramette bakom sig hela vägen. Ja, faktum var att avståndet ner till den franske europamästaren faktiskt blev större och större under de 18 varven.

– Framförallt i sista heatet hade jag en riktigt skön känsla och kände att jag kunde kontrollera heatet som jag ville, sa Norén, som verkligen såg ut att trivas, efteråt.
– Publiken var fantastisk. Det är kul att det finns såna här event att bjuda den svenska crosspubliken på.

 

Thomas Ramette vann tävlingen.
Thomas Ramette vann tävlingen.

 

I och med de avslutande två heatsegrarna tog sig Norén också upp som totaltvåa bakom Ramette i den andra upplagan av 24MX International Supercross. Italienaren Angelo Pellegrini, trea, fyra, trea, trea i de fyra heaten, slutade totaltrea, med Josh Hill, som vann första heatet men tröttnade under vägen, som fyra.

– Så här många varv har jag inte kört totalt på ett helt år, skrattade den numera tävlingspensionerade amerikanen efteråt.

 

Stefan Olsson vann, i sista tävlingen på 125.
Stefan Olsson vann, i sista tävlingen på 125.

 

125-klassen bjöd som väntat på stor underhållning och den som bjöd på mest var Stefan Olsson, som fick en skön revansch på Isak Gifting efter SM–nederlaget och vann båda heaten i sin sista tävling på maskinen.

– Jag ska till Finland och köra en supercrosstävling senare i höst, men då blir det på 250 som jag kommer köra nästa år, sa Olsson.

 

Danske Albert Leegard tog hem 65–klassen.
Danske Albert Leegard tog hem 65–klassen.

 

I 65cc vann Sebastian Johansson det första heatet närmast före Hugo Forsgren och dansken Albert Leegard. I det andra blev resultatet det omvända, med Leegard som etta, Forsgren som tvåa igen och Johansson trea. Därmed slutade samtliga tre på 60 poäng, med dansken som segrare på bästa resultat i sista heatet.

Fotnot: Mer om 24MX International Supercross läser ni i nästa nummer av Race Magazine.

 

Josh Hill var tillbaka på banan.
Josh Hill var tillbaka på banan.