Förra året var det Justin Barcias plats. Den här gången Trey Canard. Efter en vår som testförare för Honda HRC får Fredrik Norén nu också chansen att styra maskinen i skarpt läge. Från och med den tredje rundan i Colorado över ytterligare minst två tävlingar kommer svensken att köra för fabriksteamet.

Trey Canards skadade arm från den otäcka kraschen i Detroit den 21 mars vill inte läka som amerikanen och Team Honda HRC tänkt sig. Canard hoppades vara tillbaka till premiären av Nationals men tvingades ställa in comebacken och nu står det klart att den ofrivilliga vilan blir än längre.

– Jag är definitivt besviken att jag inte kan tävla ännu, men just nu är jag fullt fokuserad på att ta mig tillbaka och göra allt jag kan för att nå dit, säger Canard i ett pressmeddelande från Team Honda HRC.

Precis som förra året, när Justin Barcia gick skadad och missade flera Nationals, blir det svenske Fredrik Norén som fyller ut platsen i fabriksteamet tillfälligt. Norén kan hojen efter en vår som testförare för teamet och är självklart glad för chansen.

– Relationen jag har med Honda är fantastisk och alla som jobbar med teamet är jättebra. Jag är tacksam för möjligheten de ger mig, men också ledsen för Treys skull. Jag skulle hellre sett honom på banan också, säger Lidköpingsgrabben.

Dealen gäller från och med den tredje rundan av Nationals, i Thunder Valley, Colorado, och över åtminstone ytterligare två tävlingar.

– Vi är glada att kunna ha en sådan stabil ersättare som Freddie att ta in vid såna här tillfällen. Vi är fortsatt positiva att Trey kommer få godkänt att börja köra efter sitt nästa besök hos läkaren, men ingenting är definitivt just nu och vi får ta det vecka för vecka. Tills dess kommer Freddie att köra för oss, han är komfortabel på cykeln och vi vill hjälpa honom utvecklas, slår teamchefen Dan Betley fast.

Mer om Noréns nya styrning och om helgens tävling på Glen Helen, där vi är på plats, kan ni läsa i nästa nummer av Race Magazine.