Fredrik Norén, Team MXHeaven Honda, ställde till med en riktig skräll när han blev tolva i andra heatet i Mt Morris, Pennsylvanien, vid en tredje deltävlingen i US-Nationals.

 

I det första heatet kraschade Fredrik på första varvet, men reste sig och blev otroligt nog 22a. Calle Aspegren provade en riktig ”fräckis” i starten och gick tätt utmed staketet på höger sida, efter ett bra utsläpp. Han blev dock intryckt i staketet och kraschade vådligt, men reste sig och blev 29a.

Precis innan det andra heatet öppnade sig himlens portar och det vräkte ner regn i tio minuter. Det räckte för att det skulle bli ett lerbad. Fredrik varvade första gången som 14e, men låg som bäst nia. En krasch på sista varvet gjorde att han blev passerade av fabriksförarna Brett Millsaps, Suzuki, och Jake Weimer, Kawasaki och blev tolva. Det var lite förvirring med Yamahas Davi Millsaps, som försvann från listan mot slutet. Men efter heatet blev han återinsatt på nionde plats.

I och med denna tolfteplats avancerade Fredrik upp till 22a i mästerskapet. Calle jobbade starkt hela loppet och körde upp sig från 39a och slutade 24a. Ni prenumeranter kommer att få läsa betydligt mer och Fredrik och Calle i nästa nummer av Race som kommer på onsdag.

Fredrik Norén svarade för sitt bästa heat någonsin när han blev tolva i andra heatet i Mt Morris. Foto: Frank Hoppen