Det blev en hel del svenska poäng i de olika motocross-mästerskapen under helgen. Bäst gick det för Lidköpingsgrabben Fredrik Norén, som slog nytt personbästa och blev totalåtta i 450-klassen vid US-nationals i Washougal.
Efter en snygg uppkörning i första heatet tog sig Norén upp till nia och i det andra var han tidigt åtta och slutade som sjua, vilket gav honom den totala åttondeplatsen i tävlingen och nu är han elva i mästerskapet.
I tjeckiska Loket blev det två VM-poäng för Eddie Hjortmarker, som var 19e i första heatet. I det andra blev han 21a medan Anton Lundgren gjorde comeback med att bli 22a i båda. Frida Östlund tog tio poäng i tjej-VM och blev 15e sammanlagt. Norskan Genette Våge blev tia i första heatet men poänglös i det andra.
Som vi tidigare rapporterat tog Alvin Östlund 44 EM-poäng när han blev tvåa i 125-klassen, medan Wille Andersson tog nio poäng i gårdagens EM-heat. De fyra 150-förarna Albin Larsen, Max Erlandsson, Filip Olsson och Tim Edberg tog 96 EM-poäng tillsammans. Detta innebär att svenska förare tog sammanlagt 187 mästerskapspoäng i helgen.