Det blev 16 inkörda poäng och en total 15:e plats för Fredrik Norén när den andra rundan av årets Lucas Oil AMA Pro Motocross kördes på klassiska Glen Helen i helgen. Marvin Musquin vann 450–klassen och övertog totalledningen, medan Zach Osborne tog en ny seger i 250. 

Efter första rundan fanns det som trodde att Eli Tomac, Kawasaki, skulle kunna gå obesegrad genom årets Nationals–serie borta i USA. Men redan i den andra rundan, på Glen Helen i södra Kalifornien i helgen, fick Tomac se seg slagen. Han missade till och med pallen efter att ha fått tekniska problem i andra heatet och bara mäktat med en 19:e plats.

Marvin Musquin, KTM, vann 450–klassen när han tog hem det det första heatet, ledning från start till mål, och körde till sig en tredjeplats i det andra bakom Jason Anderson, Husqvarna, och Blake Baggett, KTM. Anderson och Baggett tog också de resterande två platserna på pallen.

 

Marvin Musquin kunde ta över den röda nummerplåten. Foto: Simon Cudby/KTM

 

Fredrik Norén, Honda, körde in som femtonede i första och elva i andra, för en total femtonde plats. En placering han också innehar i sammandraget, där Musquin leder 15 poäng före Tomac och ytterligare elva före Baggett.

I 250–klassen var det bergochdalbana för många – Jeremy Martin, Honda, vann första heatet men slutade sjua i det andra, Dylan Ferrandis, Yamaha, var bara nia i första innan han vann andra, Joey Savatgy, Kawasaki, och Aaron Plessinger, Yamaha, var båda två bland de tre främsta i första men långt ner i andra. Zach Osborne, Husqvarna, kunde därför med en andra- och en fjärdeplats vinna andra raka för året, före Martin och Ferrandis. I sammandraget har Osborne 31 poäng ner till Adam Cianciarulo, Kawasaki, som tvåa.

Se höjdpunkterna från tävlingen nedan:

250 MOTO1: 

 

 

450 MOTO1: 

 

 

250 MOTO2: 

 

 

450 MOTO2: 

 

 

HIGHLIGHTS: