Hej alla kära motorsportvänner, ja nu är det nära. Nästa helg körs årliga Veteran-VM på Glen Helens Raceway, det 31:a i ordningen ! En tävling där alla som kommer dit får köra och som genom åren samlat många svenskar.
Vad passar då inte bättre än med ”the Warm-up”, som kördes i går på banan det ska tävlas nästa helg. Det som förr i tiden kallades ”the Commotion by the Ocean” och kördes på anrika Carlsbad’s GP-bana, har sedan REM-klubben flyttades till nämnda Glenn Helen, döpts om till ”Octobercross”.
Detta race körs som Warm-up varje år veckan innan VM’et där en hel del passar på att prova ut sina hojar, inställningar med mera.
Att det kallas Warm-up kan man ju hålla med om, när jag lämnade Sverige härom torsdagen stod tempen på noll och sen komma hit och åka i 30-35 gradigt väder är en pina, i alla fall för undertecknad.
Men åka blev det, åtta heat gånger 2, nu räknade jag inte hur många som var här men åtta heat med dubbla led bör rimligtvis ha blivit någonstans mellan 300-400 förare. Roligt att träffa på ett glatt gäng svenskar som passade på att värma upp,
Nina och Johan Nordling från Strängnäs, Nina blev trea bland ”flickorna” och Johan femma i Vet-novice. Uppsalas Alf Alarik slutade åtta i 50+ Intermidiate, Finspångs Roger Svensson blev femma i Vet pro, i gott sällskap med förra VM-stjärnan Kurt Nicoll som fyra. Som vanligt var Ulricehamns stolthet Hans Kinnevik med och blev trea i 60-Nov. Själv ”släpade” jag mig i mål och så mycket kan jag säga, det var ingen bakom mig!
Mer folk är på väg, Jörgen Nilsson har ett gäng på gång in, Johan Lennartsson är här och ska åka nästa helg etc etc.

Bästa hälsningar till er alla
Lars ”Amerikalasse” Larsson