Den 13-årige Waxholmsgrabben Anton Nagy ledde motocrossens 85-EM, när han fick ett kraftigt slag i ryggen i tjeckiska Loket. Det visade sig senare på sjukhus att han brutit kotorna T8 och T12 men har klarat sig från förlamningssymtomer. Trots detta blev han bäste svensk som totaltia.
Av de 40 förare som var kvalificerade till EM-finalen, var hela fem svenskar med. Förutom Anton slutade Emil Jönrup tolva, Noel Nilsson 19e, Liam Hanström 23a och Max Pålsson 27a. 
I första heatet som kördes på lördagen råkade dessa fyra ut för missöden direkt, men samtliga fullföljde. Anton körde dock på första varvet upp i ledningen och ledde fram till sjätte varvet då den österrikiske förhandsfavoriten Rene Hofer, på en KTM 2018-modell, körde om. Först tappade Anton en lucka till ledaren och hade en bra fajt om andraplatsen, men mot slutet tog han in halva försprånget till Hofer. 
Inte heller i andra heatet på söndagen var Anton med bland de bästa i starten, men körde upp sig till ledningen på första varvet.
– När han hoppade upp på startrakan för andra varvet fick han ett genomslag och hade då rumpan utanför sadeln. I det följande woopisarna kände Anton att något var fel och i duell med en attackerade förare, fungerade inte högerfoten och Anton kraschade. Då kände han att något var helt fel och han bröt, berättar pappa Tommy och fortsätter.
Först röntgades han på plats och man såg något som inte stämde och han fördes vidare till sjukhus, där de konstaterade att han hade två frakturer i ryggkotorna T8 och T12. Nu jobbar vi med att få hem honom med flyg, säger pappa Tommy som också tackar för stödet från de övriga svenska familjerna.
Emil Jönrup gjorde en riktigt bra andra heat och blev sexa, medan Hofer åter vann och blev klar mästare före spanjoren Oriol Oliver och italienaren Alessandro Facca.