Det blev dubbelt svenskt på pallen när den första klassen i Uddevallas GP–tävling nyss avgjordes. Anton Nordström Graaf och Rasmus Moen slog sig in som tvåa och trea bakom segraren Andrea Adamo i Hondas 150–mästerskap. 

Italienaren Adamo följde upp gårdagens seger med en ny när det andra EMX150–heatet nyss kördes på Glimminge Motorstadion. VM–ledande Anton Nordström Graaf var iväg som femma och hade börjat köra upp sig när han kraschade på det tredje varvet. Efter att ha startat om som sjua–åtta körde han sedan upp sig till en slutlig tredjeplats.

Med dubbla tredjeplatser slog han sig in som totaltvåa, men tappade också VM–ledningen till Adamo som nu står på 176 poäng före Nordström Graafs 172. En tävling återstår, i holländska Assen.

Genom Rasmus Moen fick vi svenskt också på tredjeplats. Moen slutade fyra igår och tog en ny fjärdeplats igår, vilket alltså räckte till karriärens första pallplats. Han avancerade också till femte plats i sammandraget. Melwin Bengtson slutade som totalåtta och Ville Nordström Graaf på en 14:e plats.